İş Yerindeki Zorbalığın Geri Dönüşü
İş Yerindeki Zorbalığın Geri Dönüşü
İş Yerindeki Zorbalığın Geri Dönüşü
Saygın İş Adamı Metin Liçis, ‘’Salgın, yeni hibrit çalışma dünyasında dikkat edilmesi gereken bazı kötü davranışları da teşvik etti.’’ Diyerek sözlerine başladı.
Oyun alanının yetişkin versiyonu işyerlerinde de zorbalığın yaygınlığı hakkında bir fikir edinmeye çalışmak epey güçtür.
MEtin Liçis araştırmacıların da, zorbalığın yeterince araştırılmamış ve yaygın bir sorun olduğu konusunda hemfikir olduğunu sözlerine ekledi.
Zorbalık; hedefleri küçük düşüren, yıldıran, onlara zarar veren, onların çalışma yeteneklerini engelleyen, tekrarlanan kötü muamele, taciz edici davranış kısacası iş sabotajı modeli olduğunu vurguladı.
Kuruluşları daha rekabetçi yapmayan zorbalık, zayıfları ayıklamıyor veya kimseye avantaj sağlamıyor diyen Metin Liçis, günümüzde zorbalığa inanların sayısının da çoğaldığını sözlerine ekledi.
İş Yerindeki Zorbalığın Geri Dönüşü
Pandemi sonrası işyerlerinde zorbalığa artık müsamaha gösteremeyen insanlar tarafından büyük istifa dalgalarının olduğunu söyleyen Metin Liçis, bu tür davranışların son verilmesi gereken en öncelikli konu olduğunu yineledi.
Bir şirket eğer zorbalığa tolerans gösterirse, o kuruluşun çalışanlarını elinde tutması veya çekmesi zor olacak ayrıca iş yerini terk edenler birbirini takip edeceklerdir.
Uzaktan Çalışma, Uzaktan Zorbalık
İşyerinde zorbalık konusunda bildirilen raporların nedeninin karmaşık olduğunu söyleyen Metin Liçis, uzaktan çalışma sisteminde yüz yüze çalışmaya oranla yer yer daha da kötüleştiğini belirtti.
‘’Aslında bir ekranın arkasına saklanırken kaba olmak daha kolaydır. Hibrit ve uzaktan çalışma, potansiyel olarak bireyleri hariç tutmayı da kolaylaştırıyor. Yeni uzak ve karma ortam saldırganlığının, grup sanal toplantıları sırasında giderek daha fazla küçümseme ve aşağılayıcı hedefler içerdiğini görüyoruz.’’
Geri Savaşmak
Pandemi süresince işi terk edenlerin sayesinde “ İnsanların çalışanlarına saygı duyması gerektiğine inanmaya ve anlamaya başladığı bir noktaya gelindi.” Diyen Metin Liçis, ’’Yeni nesil saygı görmeye ve tanınmaya önem veriyor. İşyerinde zorbalığa katlanmak ise buna değmez! ‘’ diyerek sözlerini bitirdi.